Agregátor obsahu

Zpět Nový ročník Středočeského kulturního léta nabídne kulturní zážitky všem generacím

Středočeské hrady, zámky, skanzeny či parky opět po roce přivítají návštěvníky Středočeského kulturního léta. V letošním ročníku bude uvedeno celkem 65 hudebních a divadelních akcí na 26 atraktivních místech v rámci Středočeského kraje. Program potrvá od 30. května do 25. září 2024.

Již tradičně uvede Středočeský kraj v letních měsících sérii hudebních i divadelních představení v atraktivních lokalitách napříč krajem. Kromě oblíbených tradičních představení je pro letošní rok připravena také řada novinek. Na co mohou návštěvníci těšit, popisuje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda: „ Stejně jako v předchozích letech navazujeme na zkušenosti minulých ročníků. K úspěšnému opernímu představení Rusalka přidáváme další Dvořákovu operu Čert a Káča, a kde jinde než samozřejmě znovu v atraktivní lokalitě nádherného parku u Památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami. Další novinkou je také například divadelní představení Válka s mloky, které v autentickém prostředí Památníku Karla Čapka uvede příbramské divadlo A. Dvořáka. Tradičně úspěšná divadelní představení Divadla bez zábradlí chystá také Regionální muzeum v Jílovém u Prahy.  Kromě toho, je řada speciálních představení připravena rovněž pro dětské diváky a nezapomínáme samozřejmě ani na milovníky dechovky, kteří se mohou těšit na vystoupení oblíbené skupiny Krajanka. Filmové fanoušky pro změnu potěší varianty letního kina v úchvatných prostorách hradních nádvoří či zahrad. Diváci se mají opravdu opět na co těšit! Pro letošní rok je pro návštěvníky operních představení v Památníku Antonína Dvořáka připravena také speciální autobusová linka X395, která doveze návštěvníky z Prahy, Mníšku, Dobříše a Příbrami přímo do areálu Památníku na operní představení a po představení zase zpět. Majitelé vstupenek na operní představení mají jízdné těmito autobusy zdarma. Jízdní řády jsou k dispozici na webových stránkách Památníku Antonína Dvořáka.

Středočeský kraj podpořil letošní ročník Středočeského kulturního léta 4 miliony korun. Kompletní program, ale například také tipy na výlety v lokalitách, kde se kulturní události konají, jsou přehledně umístěné na stránkách www.stredoceskekulturnileto.cz. Informace naleznou zájemci také na facebookové stránce Středočeské kulturní léto



 

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00